Pe scurt

Editura Hyperliteratura a fost fondată în 2017 de scriitorul Andrei Ruse, cu scopul clar și unic de a susține și promova autorii români de calitate. Nu suntem o editură generalistă, ci ne concentrăm pe trei colecții: beletristică, istorie și, din 2021, CM (comunicare și marketing 100% românesc). Deși suntem o editură încă mică, ne puteți găsi în aproape toate lanțurile de distribuție din țară: librăriile Cărturești, Humanitas, Librarium, online pe Libris, Elefant sau Cartepedia ș.a.

Ne place să lucrăm cu autori consacrați (sau care au trecut deja prin experiența publicării unui titlu), dar suntem atenți și la propunerile pe care le primim de la debutanți. De asemenea, separat de partea de editură, venim în sprijinul scriitorilor români cu servicii de consultanță editorială sau redactare de manuscrise.

Media noastră de publicare este de 10-12 cărți pe an.

 

Ce ne diferențiază față de alte edituri

• Drepturile mai mari de autor acordate: 15% pentru debutanți și 20% pentru autori consacrați din prețul unei cărți, în condițiile în care pe piața românească, în medie, drepturile sunt doar între 5 și 10%.

• Transparența totală privind tirajele publicate și vânzările cărților (întocmim rapoarte bi-anuale și tot atunci facem și plățile către autori).

• Promovarea făcută cărților: bugete mari alocate promovării, în special online, dar și pentru turnee de lansări, apariții în presă șamd.

 

Ce căutăm

Ne interesează în primul rând romanul românesc, dar și cărți de istorie sau de specialitate despre mediul autohton. În cazul prozei, căutăm să ne diversificăm „catalogul” cât mai mult, așteptăm cu drag orice proiect curajos de beletristică, thriller, suspans, ficțiune istorică șamd. Legat de cărțile de specialitate, istoria este domeniul nostru preferat, dar nu ne vom da nicicând la o parte pentru un proiect foarte bun și din alt domeniu (comunicare, marketing, antropologie, sociologie).

 

Vrei să publici la noi?

Dacă simți că ai un proiect editorial care ne-ar putea interesa și vrei să te alături autorilor noștri, tot ce ai de făcut este să ne trimiți un mail cu CV-ul tău, un synopsis (rezumat) pe scurt al cărții tale propuse și primele 10-15 pagini din manuscris, pentru a ne face o primă impresie.

Atenție: Nu luăm în seamă mailurile trimise care nu respectă aceste cerințe minime: CV (publicații, proiecte, link-uri utile, orice ne-ar ajuta să aflăm mai multe despre tine), synopsis și primele pagini. În general nu răspundem celor care trântesc în mailuri tot manuscrisul, fără niciun detaliu, sau în loc să treacă în synopsis întreaga poveste pe scurt a cărții, ne spun de fapt cât de talentați sunt ei.

Evită sintagme de genul „o carte unicat, cum nu s-a mai publicat niciodată în România sau chiar în lume”, dacă vrei totuși să te luăm în serios.

Și de reținut: nu suntem o editură unde autorii să-ți plătească producția cărților, nu ne interesează astfel de propuneri! Noi selectăm proiectele pe care vrem să le derulăm și tot noi ne asumăm costurile de publicare, promovare și distribuție.

 

Contact

Redacție: office@hyperliteratura.ro

PR și colaborări: cristiana@hyperliteratura.ro