Hyperliteratura la Gaudeamus 2019: de la templieri și călăi la povești de amor, erotism și… centenar

Editura Hyperliteratura la Gaudeamus 2019

Între 20 și 24 noiembrie, Editura Hyperliteratura vă așteaptă la Târgul de carte Gaudeamus (Paviolionul B2, în premieră), alături de prietenii noștri de la Editura Brumar (standul 127), cu oferte speciale și câteva noutăți editoriale intrigante, care se remarcă prin diversitatea lor.

 

Pachetul Summer Hits

Repertoarul amorului și
Despre tristețea femeilor frumoase
49,35 lei = 25% reducere

Repertoarul amorului, Stelian Tanase, Editura Hyperliteratura Despre tristetea femeilor frumoase, Andrei Ruse, Editura Hyperliteratura

2019 a fost anul în care Hyperliteratura a publicat una dintre ele mai vândute și dezbătute cărți din România, Repertoarul amorului, de Stelian Stănase, un best-seller cu aproape 20.000 de exemplare vândute. Cartea conține 69 de povești de amor din istoria lumii, de la actori, scriitori sau pictori celebri, la relații „de putere”, ale regilor și reginelor, dictatori faimoși, președinți ș.a. Povești tragice sau fericite, aceste idile pe muchia dintre extraconjugal și fidelitate, definesc poate și astăzi modul în care ne raportăm la iubire.

Un alt titlu al acestui an bine receptat atât de public, cât și de critică, este volumul de povestiri fantastice Despre tristețea femeilor frumoase, semnat de scriitorul Andrei Ruse, care este totodată și directorul Editurii Hyperliteratura. Ajunsă la al treilea tiraj deja, cartea conține zece proze scurte în care traumele și dezamgăgirile protagonistelor se transformă de multe ori în puteri supranaturale, la limita dintre fantastic și absurd.

 

Pachetul Memorialul Durerii

Oamenii mari care au făcut România Mare și
Credința nepieritoare
59,85 lei = 30% reducere

Oamenii mari care au facut Romania Mare, Lucia Hossu Longin, Editura Hyperliteratura Credinta nepieritoare, Lucia Hossu Longin, Editura Hyperliteratura

Lucia-Hossu Longin, celebra realizatoare a Memorialului Durerii, revine cu două proiecte istorice esențiale pentru trecutul nostru, „adevărata carte a centernarului” în primul rând, Oamenii mari care au făcut România mare, best-seller-ul sfârșitului de an 2018, ajuns la doua retipărire, dar și Credința nepieritoare, o carte deosebită, concepută cu prilejul venirii papei în România, dedicată episcopilor martiri uciși în perioada comunistă.

 

WhoreShop (18+),

de Jean-Lorin Sterian

Whoreshop, Jean Lorin Sterian, Editura Hyperliteratura

14 proze scurte scrise de aparent 14 scriitori diferiți (majoritatea din Europa de Est, dar nu numai) având ca temă principală prostituția reprezintă revenirea lui Jean-Lorin Sterian în vârtejul literaturii. WhoreShop este carte total impolitically correct, care atentează la ignoranță și ipocrizie prin descrieri brute și uneori chiar dure pe un subiect tabu. Până la urmă prostituția se dovedește a fi mai mult decât o meserie sau un concept bine definit, ci reprezintă o stare pe care o trăim cu toții la un moment dat atunci când, inevitabil, ajungem, cu compromisuri mai mari sau mai mici, să ne vindem.

 

Ordinul Templierilor.
Între istorie și legende,

de Emanuel Iavorenciuc

Ordinul Templierilor, Emanuel Iavorenciuc, Editura Hyperliteratura

Fără să exagerăm, Ordinul Templierilor, debutul lui Emanuel Iavorenciuc, care la doar 22 de ani atacă un subiect extrem de controversat istoric, reprezintă una dintre cele mai documentate cărți privind cruciadele, templierii, procesul lor celebru, dar și începuturile masoneriei și a altor societăți secrete care au avut o influență majoră în dezvoltarea lumii. Mergând pe firul fragil dintre fapte istorice dovedite și mituri (ezoterism, misticism, conspirații și coduri care au generat best-seller-uri, cum este titlul lui Dan Brown), cartea lui „Emi” răspunde totodată, dar și lasă în mintea cititorului, cu o viziune proaspătă asupra subiectului, o serie de întrebări despre cum este guvernată de fapt societatea și cum a evaluat ea din Evul Mediu și până astăzi.

 

Istoria familiei Sanson,

Șapte generații de executori (1688 – 1847), Vol. I,
de H. Sanson (în traducerea lui Octavian Soviany)

Istoria familiei Sanson, Octavian Soviany, Editura Hyperliteratura

Nu în ultimul rând, prima traducere a Editurii Hyperliteratura pune în scenă un proiect aparte, Istoria familiei Sanson, memoriile scrise de ultimul exponent al celei mai cunoscute familii de călăi a Franței. O carte tradusă magistral de Octavian Soviany, care poate fi la fel de bine considerată un roman istoric de aventuri comparabil cu operele unor scriitori ca Dumas sau Hugo. Jurnalul lui Henri Sanson ne arată pe de o parte barbarismul fără limite al unor timpuri crude, cu injustițiile lor sociale, cu credințe învechite care au decimat destine, însă descoperă și o lume plină de sensibilitate, de aventuri, de adevărată cultură și umanitate, atunci când aceste valori par să se pierdut de tot.