Hyperliteratura la Bookfest 2019: titluri noi semnate de Lucia Hossu-Longin, Stelian Tănase și Andrei Ruse
Între 29 mai și 2 iunie 2019, ne vedem la ediția a XIV-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest, la Complexul Expozițional Romexpo din București (Pavilionul nou, B2). Editura Hyperliteratura va fi prezentă alături de Editura Brumar.
În iunie, Hyperliteratura împlinește doi ani și jumătate de activitate și adună în acest timp 20 de titluri publicate. Noutățile cu care vă așteptăm la Bookfest sunt trei cărți inedite de beletristică și istorie, cu teme ca dragostea, credința sau feminitatea.
Lucia Hossu-Longin, celebra realizatoarea a seriei Memorialul durerii, aduce o nouă carte la Hyperliteratura, după best-seller-ul anului trecut (Oamenii mari care au făcut România Mare, dedicată centenarului), Credința nepieritoare, cu ocazia venirii Papei în România. Este vorba despre episcopii catolici uciși pentru credință.
Între cele 180 de personalități ale elitei politice întemnițate la Sighet, au fost și episcopii greco-catolici. Au murit în închisoare: Vasile Aftenie – 10 mai 1950; Valeriu Traian Frențiu – 11 iulie 1952; Ioan Suciu – 27 iunie 1953; Liviu Chinezu – 15 ianuarie 1955; Ioan Bălan – 4 august 1959; Alexandru Rusu – 9 mai 1963; Iuliu Hossu – 28 mai 1970. Episcopii tineri au făcut între 15 – 16 ani de închisoare. Lucia Hossu-Longin pornește în aventura redescoperirii vieților acestor eroi ai credinței, dezvăluind atrocitățile regimului comunist și curajul lor incredibil în fața nedreptății.
Volumul este coordonat de Teodor Hossu-Longin, iar portretele din carte sunt realizate de pictorul Dumitru-Mihai Glodeanu.
Lansarea cărții va avea loc pe 1 iunie, ora 18:00, la Scena Arca.
Repertoarul amorului (69 de povești de dragoste din istoria lumii) reprezintă prima carte a lui Stelian Tănase la Hyperliteratura. Autorul te poartă într-o incursiune în unele dintre cele mai pasionale și intrigante povești de dragoste, care la timpul lor, au făcut înconjurul lumii. De la iubirile nefericite ale lui Kafka la relațiile lui Stalin sau Hitler, de la amanta lui Goebbels la drama lui Jeanne Hébuterne și Amedeo Modigliani, de la Frida Kahlo, Edith Piaf, Coco Chanel sau Marilyn Monroe, până la amorurile din interbelicul bucureștean, cu Bâzu Cantacuzino sau Enescu, până la Regele Mihai sau idilele Reginei Maria.
Fie că vorbim de curtezane, amante sau soții, de regi, dictatori sau președinți, regizori, actori, cântăreți sau artiști, fie că sfârșiturile lor sunt tragice sau timpul a diluat din flacăra sentimentelor, poveștile lor au schimbat de multe ori istoria și însăși conceptul de iubire, așa cum îl știm astăzi.
Stelian Tănase
Lansarea cărții va avea loc pe 1 iunie, ora 19:00, la Scena Arca.
După succesul obșinut cu romane precum Soni sau Zaraza, ajunse la nenumărate reeditări, Andrei Ruse, inițiatorul și directorul Hyperliteratura, revine în prim plan cu o carte de proză scrută, zece povestiri fantastice, „la marginea viselor”, Despre tristețea femeilor frumoase.
În Despre tristețea femeilor frumoase, firescul se pierde pe neașteptate, întrupând lumi noi, aproape magice sau chiar supranaturale. Fie că este vorba despre femeia căreia îi crește un buton pentru fericire; femeia care nu a zâmbit niciodată; cea care readuce morții la viață, pictându-le chipurile; femei care rup prin gesturile lor liniaritatea timpului sau care se transformă în cărți sau în animale fioroase, fiecare personaj te poartă pe un tărâm în care fantasticul și absurdul se împletesc cu realul.
Cartea a fost lansată oficial pe 18 mai, la Arthalle, în cadrul unui vernisaj al pictorului Dragoș Bojin, care a realizat și ilustrațiile cărții. O veți putea găsi la standul editurii noastre, alături de celelalte noutăți.