Campania de crowdfunding pentru reeditarea „Amantului Colivăresei” și-a atins obiectivul în numai 8 zile

În numai 8 zile de la startul campaniei de crowdfunding și precomenzi organizate pe platforma Sprijina.ro pentru romanul Amantul Colivăresei, de Radu Aldulescu, ediție aniversară de 25 de ani, carte care a stat la baza celebrului filmul Terminus Paradis (al cărui afiș a devenit coperta noii ediții – detalii AICI), s-a atins, ba chiar depășit obiectivul propus de Editura Hyperliteratura. Este una dintre cele mai de succes campanii de crowdfunding propuse de noi în cei trei ani și jumătate de activitate, prin timpul atât de scurt al reușitei, din toate cele 17 realizate în total. Cu atât mai important acest succes în contextul actual, al scăderii drastice a pieței de carte din România.

Peste 75 de cititori (dintre care și doi sponsori) au participat până acum în cadrul campaniei și au reacționat extraordinar la mesajul nostru, anume importanța precomenzii cărții înainte de apariția ei, pentru a ne ajuta să strângem fondurile necesare tipăririi cărții, promovării ei, și totodată de a asigura un avans din drepturile de autor scriitorului Radu Aldulescu.

Până în prezent, s-au precomandat 95 de exemplare din ediția aniversară a Amantului Colivăresei, alături de alte aproape 50 din Rezidenți în Casa Visurilor (cel mai recent roman al lui Radu Aldulescu, apărut în 2018 la Hyperliteratura, tot în urma unei campanii de crowdfunding, și reeditat recent, în mai 2020).

Suma stânsă momentan este de 9.360 de lei, din obiectivul total de 8.500 de lei. Adică 110% obiectiv atins. Iar lucrurile încă nu s-au încheiat, așteptăm susținători în continuare.

Au mai rămas 32 de zile de campanie în care orice cititor poate dona și precomanda în continuare și suntem ferm convinși că vom depăși cu multe chiar numărul de 100 de exemplare vândute înainte de apariția cărții. Cu cât se vor precomanda mai multe exemplare, vom avea un buget mai solid de promovare pentru Amantul Colivăresei, dar și avansul autorului va fi mai consistent.

Dacă nu ai făcut-o deja, poți precomanda cartea AICI.

***

Romanul Amantul colivăresei, de Radu Aldulescu, considerat atât de critici, cât și de public, unul dintre cei mai importanți prozatori contemporani, a apărut inițial în 1995. A fost distins cu Premiul Editorilor din România în același an, a fost reeditat de încă două ori (2006, 2013), tradus în Franța (2013), și a stat la baza filmului Terminus Paradis, regizat de Lucian Pintilie în 1998. Este și unul dintre cele mai citite și apreciate romane românești, cu peste 15.000 de exemplare vândute.

Pentru Terminus Paradis, unde Radu Aldulescu a fost co-scenarist, filmul a obţinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia, 1998 și Marele Premiu pentru Scenariu al UCIN, 1999.

Cu ocazia centenarului, cei mai renumiți critici din țară au inclus romanul într-o listă de 100 de cărți de proză în 100 de ani, ce a fost publicată în Revista România Literară.